Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιγαίο. Η σύγκρουση έρχεται

Είναι η πρώτη φορά που μέσα απο το σύνολο των πληροφοριών που καταφτάνουν από διάφορα ανεξάρτητα μέρη παγκοσμίως ,αισθάνομαι πως βρισκόμαστε κοντά στην μαθηματικά αναπόφευκτη σύγκρουση με τους γείτονες.
Οι διάφορες προσπάθειες της Τουρκίας να αναθεωρήσει το Status Quo στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου είναι εδώ και χρόνια στην ημερήσια διάταξη, ειδικά στις διμερείς μας σχέσεις.
Υπάρχουν μια σειρά κινήσεων της όμως που δείχνουν πως πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών της, τόσο σε στρατιωτικό όσο και ίσως σημαντικότερο διπλωματικό επίπεδο.Ειδικά το δεύτερο ,είναι σίγουρα το Α & Ω των κινήσεών της, γιατί στα πλαίσια της μυστικής διπλωματίας θα διασφαλίσει την μη αντίδραση μεγάλων χωρών του πλανήτη, ενώ μέσω αυτής θα φροντίσει, μετά την σύγκρουση, να μεγιστοποιήσει τα ανταλλάγματα της και να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη που πιθανόν θα έχει αποκομίσει από αυτήν.
Είναι προφανές, ειδικά με την έλευση Νταβούτογλου, πως οι Τουρκική Εξωτερική πολιτική έχει επιταχύνει τις διπλωματικές διεργασίες εκείνες, που θα της διασφαλίσουν τις λιγότερες πιθανές αντιδράσεις την στιγμή που θα αποφασίσει να κάνει την μεγάλη κίνηση.
Η δραστηριοποίηση αυτή Κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες οι οποίοι είναι οι εξής:
1ον:Η προσπάθειά της να κλείσει προβλήματα του παρελθόντος με τους γείτονές της ή τις μειονότητες που έχει στο εσωτερικό, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα έχει αντιδράσεις από παραδοσιακούς εχθρούς της και στερώντας συνάμα από την Ελλάδα κάποιους συμμάχους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν
2ον:Αναβαθμίζει συνεχώς τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίσκεψη εκεί του κυρίου Αμερικάνοι πρόεδροι τα τελευταία 20 χρόνια ακολούθησαν για λόγους ισορροπιών. Ίσως ο πλανητάρχης να ήξερε πως έχουμε εκλογές προσεχώς.
3ον:Διασφαλίζει, μέσω των ενεργειακών συμφωνίων μαζί της, πως η Ρωσία μια παραδοσιακή αντίπαλός της στην ευρύτερη περιοχή και του Καυκάσου δεν θα έχει σοβαρές αντιδράσεις στην αλλαγή του status quo στο Αιγαίο. Άλλωστε έναν αγωγό πήγαμε να κάνουμε και εμείς και ακόμη δεν έχουν βιδώσει ούτε βίδα. Ίσως τελικά επαναδιαπραγματευτούμε και γι αυτήν.
4ον:Δεν έχουν κατανοήσει αρκετοί το εξής απλό, όλες οι παρενοχλήσεις αναχαιτήσεις των εναέριων μέσων της Frontex έχουν τον σκοπό να αναγκαστεί η Ε.Ε. να αντιδράσει. Σε αυτή την αντίδραση η Τουρκία πλέον παραθέτει γραπτώς τις αμφισβητήσεις της δημιουργώντας εκ νέου γκρίζες ζώνες κυριαρχίας.
Όλα τα παραπάνω τείνουν να δημιουργήσουν το ιδανικό διπλωματικό πεδίο για τις επιδιώξεις της, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν αμφιβολίες για τα δίκαια της Ελλάδος και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ειδικά σε αυτά που δεν φροντίσαμε να κάνουμε σαφή με την υπαρκτή στρατιωτική ισχύ μας και την έλλειψη σοβαρών πολιτικών μας.
Είναι πλέον προφανές πως αναμένουμε τον χρόνο εκδήλωσης της επιθετικής ενέργειας, άλλωστε σε αυτό είναι ικανότατοι και ξέρουν να χρησιμοποιούν και τα γκρίζα σημεία των διεθνών συμβάσεων.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ως πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία αλλά και ως λαός.
Οι δυο πρώτοι ως άμεσοι διαχειριστές της κρίσης θα πρέπει να κατανοήσουν πως ναι μεν οι άλλοι έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού αλλά η μάχη θα γίνει στο δικό μας χώρο. Οφείλουμε να γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή του, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, οφείλουμε να είμαστε αποφασισμένοι πως θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα άμυνας απέναντι στον επιτιθέμενο.
Εμείς ο λαός θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν το κάνουμε παρά για τα παιδιά μας και το μέλλον τους.
Ας αποφύγουμε τα λάθη του ωχαδερφισμού και της μισαλλοδοξίας που οδήγησαν την χώρα σε τέτοια αδιέξοδα.
Ας πούμε επιτέλους, αν χρειαστεί βέβαια, και εμείς το "Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ".
Ας φανούμε για μια φορά τα τελευταία χρόνια αντάξιοι τω προγόνων μας που μας έδωσαν την δυνατότητα με το αίμα τους να χαριεντιζόμαστε στα μπαράκια της Μυκόνου και της Σαντορίνης.
Ας κατανοήσουμε πως το Αιγαίο είναι η μήτρα του Ελληνισμού.
Αν χαθεί σε ολόκληρο ή μέρος τους αμφιβάλλω το κατά πόσο μια ευνουχισμένη χώρα θα σταθεί για πολύ στα πόδια της.
Αναρωτηθείτε το απλό, αν η Τουρκία μας φαίνεται κοντά τώρα, πόσο κοντά θα είναι αν ασκεί πλήρη έλεγχο του Αρχιπελάγους ανατολικά της... Εύβοιας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Casius
16.09.2009

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Δείξε μου τον κουμπάρο σου να σου πω τι είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως ειμαστε αξιοι της τυχης μας.Οτιδηποτε το Ελληνικο ισοδυναμουσε με εθνικιστικο,φασιστικο.Το καξψμο της Ελληνικης Σημαιας η καθημερινη καταστροφη της πολιτιστικης μας κληρονομιας,η αλλαγη της Ιστοριαςηταν και δυστυχως ειναι ψιλα γραμματα.Αξιζουμε να λεγωμαστε Ελληνες?Εχουμε μια Βουλη με 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,το μονο που τους ενδιαφερει,πλουτος,σκαφη αναψυχης,υβριδικο 75.000 ευρω για να μην μολυνουν την ατμοσφαιρα και κατα τα αλλα..ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια διόρθωση.
    Στο σημείο που αναφέρω για τους προέδρους των ΗΠΑ , ήθελα να γράψω πως ενώ τα τελευταία 20 χρόνια όσοι πήγαιναν στην Τουρκία ερχόντουσαν και Ελλάδα ο κος Ομπάμα ήταν ο πρώτος που δεν το τήρησε.

    Ευχαριστώ

    Casius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως η ευλογημένη ώρα,νά έφτασε πού θά ξεκαθαρίσουμε τούς λογαριασμούς μάς μέ τούς έξ ανατολών μογκόλους γείτονες, πού τόν τελευταίο αιώνα αφάνισαν κομμάτια Ελληνισμού από τίς προαιώνιες εστίες του [ Κύπρος, Μικρασία, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο,Τένεδο΄] Αλλά καί ό ελλαδικός Ελληνισμός απειλείται από δύο πολύ σοβαρούς κινδύνους: 1. Από τόν ανεξέλεκτο μουσουλμανικό εποικισμό , μέσω τής αθρόας πλημμυρώδους λαθρομετανάστευσης, οί οποίοι μέσω τού υψηλού δημογραφικού δείκτη γεννητικότητας άν δέν εμποδιστεί ή έλευση τους συντομώτατα πλειοψηφία μέ πλήρη πολιτικά δικαίωματα 2. α] τό ελληνικό κράτος θεσμοθέτησε τόν περιορισμό τού ελληνικού πληθυσμού μέ τήν νομιμοποίηση τής έκτρωσης...... β] Νοοτροπία : Στή σύγχρονη Ελληνίδα έχει περάσει τό μήνυμα υποσυνείδητα οικογένεια σημαίνει 1 τό πολύ 2 παιδιά.... Αλλοίωσαν τή σκέψη τής σύγχρονης Ελληνίδας κοπέλας αντί τό όνειρο της ό γάμος καί ή δημιούργιας τής οικογένειας τής εκπόρνευσαν τή σκέψη καί τή ΄ ΄ζωή από τήν εφηβεία της, ιδανικό της από τά 15 νά έχει ερωτική ζώη γιά νά μήν χαρακτηρίσουν καθυστερημένη΄...... ΈΤΣΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΘΕΣΜΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ..... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΈ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΕΛΥΣΕ ΕΤΣΙ .ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ.... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ.......... ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποτε θα κανει ξαστερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω ευχομαι να μην γινει τιποτα γιατι αλλιως ο θεος να μας φυλαει.Το λεω αυτο για δεν εχω καμμια εμπιστοσυνει στους κυβερνοντες ανεξαρτητου χρωματος.Τα παιδια στα ΙΜΙΑ και η καταριψη του Ηλιακη αποδεικνειουν οτι αν και ο λαος θελει οι πολιτικοι δεν εχουν αρχ@@@ για τετοια πραγματα.οποτε καλυτερα να μην γινει τιποτα γιατι θα μας πουλησουν εκ των εσω...Και μετα σε μια κολοβη Ελλαδα θα ερθουν τα παιδια των ''Εθναρχων'' να μας κυβερνησουν.
    Ευχαριστω δεν θα παρω.

    ΕMPEROR IOYLLIANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλτατε emperor ioyllianos. Δέν κατάλαβες τήν τοποθέτηση μου.Ανέλυσα επαρκώς νομίζω, τούς κινδύνους,΄πού απειλούν τήν Ελλάδα σήμερα.... ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΕΙ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΩΣ..... ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ,..... Επομένως τό ταρακούνημα καί τό σόκ, θά ξυπνήσει τόν μαχητή Έλληνα, θά μάς επαναφέρει, στίς πατροπαράδοτες αξίες πού διατήρησαν τόν Ελληνισμό μέσα από τίς περιπέτειες σέ διάφορες φάσεις τίς ιστορίας..... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΏΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 74. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ ΩΡΑ, Η ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΠΥΡ [ΟΠΟΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙΤΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΑΜ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ]. Η ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΧΛΙΑΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ . ΟΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ, άν καί θά τούς κυνηγά καί πάλι μέ διεθνές ένταλμα η interpol [θά στιγματιστεί τό όνομα τούς εσαεί στήν Ελληνική ιστορία...... ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Casius διαβάζω πάντα τα αξιόλογα άρθρα σου και ομολογώ ότι όσα γράφεις είναι οι ίδιοι συλλογισμοί (αλλά απλοϊκότεροι) που κάνω και εγώ με τις φτωχές μου γραμματικές γνώσεις από τα όσα συμπεραίνω από αυτά που διαβάζω να γίνονται από πλευράς τουρκιάς.

    Όντως παραδοσιακοί αντίπαλοι της τουρκιάς Αρμενία Συρία Ρωσία έχουν δώσει χέρι φιλίας (ο καθένας για το δικό του προσωπικό και προσωρινό συμφέρον)στην μεγάλη τους εχθρό την τουρκία.
    Αναρωτιέμαι όμως Casius, είναι δυνατό να μη καταλαβαίνουν αυτές οι χώρες ότι ο παραδοσιακός τους εχθρός απλά τους περιμένει στην στροφή αφού κάνει την δουλειά του (που δεν πρόκειται)με εμάς τους Έλληνες;

    Οι Αμερικανοί δεν σκέφτονται ότι δεν πρόκειται για την Κύπρο (εκτός ΝΑΤΟ) αλλά για την Ελλάδα και οι Έλληνες της Αμερικής θα ξεσηκωθούν από τον ποιό απλό Ελληνο-Αμερικανό πολίτη μέχρι τον ποιό σπουδαίο;
    Τι λόγο ύπαρξης θα έχει το ΝΑΤΟ όταν μια χώρα μέλλος του χτυπάει μια άλλη χώρα μέλλος του; Δεν θα τρίξουν τα θεμέλια του; Δεν θα δώσει τροφή σε άλλους να το αμφισβητήσουν;
    Βλέπεις αγαπητέ φίλε Casius να έχει οποιοδήποτε μέλλον η Ε.Ε. μετά από ένα χτύπημα της τουρκιάς κατά της Ελλάδος;
    Έπειτα ποιός τους είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ανήμπορες να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη και ύδατα;
    Η πολεμική μας αεροπορία συγκαταλέγεται στις πέντε καλύτερες στον κόσμο.
    Οι ειδικές δυνάμεις μας είναι επίσης από τις καλύτερες στον κόσμο.
    Το πολεμικό μας ναυτικό είναι από τα καλύτερα στον κόσμο με τεράστια ιστορία και επιτυχίες.
    Λες να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια;
    Τα ερείσματα της τουρκίας είναι γελοία όπως γελοίος είναι ο Νταβούτογλου και όλη η ηγεσία της τουρκιάς που νομίζουν ότι όλοι η Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν τον μαλάκα για χάρη των ΗΠΑ και θα εξακολουθούν να τον κάνουν και μετά το οποιοδήποτε μπαμ ακόμα κι αν είναι νικηφόρο υπέρ της Ελλάδος( που για διάφορους λόγους πιστεύω ότι θα είναι).
    Θα πάνε για μαλί και θα βγουν κουρεμένοι οι μογγόλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @12.02

    Αγαπητέ οι συλλογισμοί σου είναι εύλογοι υπάρχουν όμως μια σειρά πολιτικών των εν λόγω οργανισμών που δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα παρα μόνο να κάνουν την δουλειά τους.
    Καταρχάς είναι γνωστό πως το άρθρο του ΝΑΤΟ για την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών δεν ισχύει μόνο......καλά μάντεψες.

    Κατα δέυτερον η Ε.Ε. πρακτικά είναι ήδη χωρισμένη σε ταχύτητες....ουσιαστικά αν δεις και την ανακοίνωση της FRONTEX σήμερα αποστασιοποιούνται.

    Αγαπητέ δεν τους καίγεται καρφάκι....απλά κάνουν και θα κάνουν την δουλειά τους όπως τους συμφέρει.

    Casius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε Casius,

    Οι ανησυχιες σου ειναι ευλογες και σαφως ο αντιπαλος δεν πρεπει να υποτιμαται,αλλα ουτε και
    υπερτιμαται.
    Δεν συμφερει τους Αμερικανους να υπαρχει μια ανεξελεγκτη Τουρκια!!
    Οι Αμερικανοι θελουν μεν μια ισχυρη Τουρκια, αλλα σε τετοιο βαθμο που να μπορουν να την ελεγχουν!!!
    (Και οικονομικα την ελεγχουν, αφου δανειζεται τα μαλλιοκεφαλα της απο το ΔΝΤ!!)
    Μην ξεχνας την περιπτωση του Σανταμ,οπου αν και δικος τους πρακτορας,αισθανθηκε τοσο ισχυρος που πολεμησε εναντιον αυτων που του εδωσαν αυτην την ισχυ!!
    Και ειδες την μοιρα του!!
    Οι Αμερικανοι θελουν να ελεγχουν και να εκμεταλλευονται τους παντες,και αυτο δεν αλλαζει.
    Αλλη μια αποδειξη η κατεχομενη Κυπρος που οι Αμερικανοι δεν την εδωσαν ολη στους Τουρκους,αν και οι Τουρκοι μπορουσαν καλλιστα να καταλαβουν ολοκληρο το νησι!!
    Θεωρω οτι ολες αυτες οι κινησεις των Τουρκων εχουν σαν στοχο εναν ψυχολογικο πολεμο εναντιον μας, για να καμψουν το φρονημα μας!!
    Αν δεν καμψουν το φρονημα μας και βρισκομαστε σε ετοιμοτητα,ετσι ωστε να αποφευχθει ο αιφνιδιασμος, τοτε δυσκολα θα επιχειρησουν κατι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μου,
    Χρόνια φωνάζω εάλω η Ελλάς,
    Χρόνια φωνάζουν οι φυλάσσοντας Θερμοπύλες, πως κυβερνιόμαστε από γενιτσαρισμένα συμφέροντα ξένων εθνών.

    Και χρόνια σαν σκυλιά που γαυγίζουνε δεμένα στων αφεντικών τους την αλυσίδα σας βλέπω στα μάτια μου.

    Η εκκλησία , είναι η κορόνα των νόμων της βασιλείας των ουρανών εδώ στην γη,
    Απαιτήστε από αυτήν την λυτρώσει του έθνους μας,
    Η εκκλησία είναι ο νόμος, που επιβάλει τον νόμο του καίσαρα του κράτους να επιβάλετε.

    Όταν ένας πολεμά για μια ιδέα, αυτός πολεμά,
    Όταν όλοι ενωθούμε για μία, τότε ανασταίνεται η ελευθερία του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oι τουρκοι δεν καταφεραν να καμψουν τους ξυπολυτους κουρδους εδω και 25 χρονια , εμεις λιγα εχουμε να φοβομαστε.παρολα ταυτα δεν πρεπει να ξεχνουμε το1897,το 22 καιτην κυπρο το 74 οπου σε ολες τις περιπτωσεις ειχαμε εθνικες προδοσιες και διχονιες γιαυτο μην γινομαστε ουτε αλλαζονες ουτε ομως και δειλοι.η τουρκια αυτη την στιγμη διαπραγματευται με τους κουρδους γιατι χωρις ειρηνη στην περιοχη τους ΔΕΝ περνουν οι αγωγοι,εξ ου και οι κινησεις με συρια και ιρακ.στην περιπτωση της αρμενιας πιστευω οτι ειναι αντιπαροχη προς ρωσια για τα ανοιγματα του ερντογαν με ανταλαγμα πυρηνικα εργοστασια?στην πραγματικοτητα οι τουρκοι ζοριζονται αφανταστα και οταν ο αντιπαλος σου ειναι σε δυσκολη κατασταση τοτε εχεις εσυ το πλεονεκτημα πχ ενα μικρο επεισοδιο θα πηγαινε τους τουρκους 20 χρονια πισω.βεβεαια για ενα τετοιο προληπτικο χτυπημα απο μερους μας προυποθετει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΚΑΝΗ ηγεσια που μαλλον δεν φαινετε στον οριζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]